Veinid

Kvaliteetsed veinid Kreekast

Laloudi Red

Regionaalne punane kuiv vein Peloponnesost

Viinamarjasortid: Agiorgitiko (100%)

Veini kirjeldus: “Laloudi” tähendab kreeka keeles “õis”. Punane Laloudi on toodetud Agiorgitiko sordist, mille põhilised tunnused on kõrge alkoholisisaldus, sügav rubiinpunane värvus, hea tanniinide ja mahlaka maik, suitsu lõhn. Lühike ladustamine uutes tammeaamides annab veinile karamelli maitse ja diskreetne puuaroom.

Degusteerimismärkmed: Punaserubiini värvus, lillede-, punase puu-, karamelli-, suitsutammemaitse, pehme tanniinid, hea tasakaal, luksuslik järelmaitse.

Serveerimistemperatuur: 16-18 oC

Parimini sobib: Grillitud liha, valge või punase kastmega roogade, juustuga

Kreeta vein

Kuigi Kreeta tsivilisatsioon olevat vanim Euroopas, siis, Kreeta vein on kõige vanem ka. Aastate jooksul kreetalased õppisid veinis hindama seda lihtsust. Nende veinidel, võib-olla, ei ole palju medaleid, aga neid nendele pole vaja. Kreeta veinid on nagu vanaema pirukad – imelised, kuigi tundmatud. Meie poolt pakutud Kreeta vein on lauavein, kahtlemata. Aga see lauavein saab edukalt võistelda paljude nö kvaliteetveinidega!

Kourtaki Mavrodaphne of Patras

Kourtaki Mavrodaphne of Patras on tehtud kahe sordi, Mavrodaphne ja Corinthiaki segust Loode-Peloponnesoses. See on natuke tugevdatud piritusega, et hoida looduslikku suhkrut. Hea aperitiiv, sobib pahklide, puuviljade, tugevate juustude ja šokolaadi juurde. Temperatuur on joova inimese valik. Inglased võrreldavad seda nende poolt jumaldatud sherryga. Vein on kaitstud päritolunimetus (PDO).

Kourtaki Muscat of Samos.

See on üks esimestest Kreeka veinidest, märgatud välismaal, eriti Prantsusmaal, juba poolteist sada aastat tagasi. Samose muskaat on ka tugevdatud nagu Mavrodaphne, aga sellega võrreldes on parimini joodud värskena. Selline natuke mesine vein on hea aperitiiv ja sobib kenasti pasteetide või tugevate juustude juurde. Muide, prantslased veelgi jäävad selle suurimateks tarbijateks.

Kourtaki Retsina of Attica.

Kourtaki Retsina of Attica. Traditsiooniline kreeka vein vaiguga, ainulaadne ja üks maailma vanimatest. Kourtaki on levinuim retsina mark nii Kreekas, kui ka maailmas. Iga pudel on markeeritud individuaalse numbriga, et rõhutada veini autentsust. See on toodetud Savatiano viinamarjasordist, nii, nagu seadus määrab. On väga hea tugevate lõhnade ja terava toiduga.

MALEATIS

Valge kuiv vein. Geograafilise tähisega kaitstud Lakoonia piirkonna vein.

Viinamarjasordid: Asyrtiko (40%) – Kidonitsa (30%) – Monemvasia (30%)

Veini kirjeldus: Vein on toodetud samadest vanadest kohalikest viinamarjasortidest nagu legendaarne Malvasia vein. Valkjas-kollane värv, lille ja puuvilja aroom, rikas tasakaalustatud maitse, kauakestev järelmaitse

Serveerimistemperatuur: 9-11°C
Toidusoovitus: Mereannid, road valges kastmes, liha.

MALEATIS 2009

Piirkondlik punane kuiv vein Monemvasiast.

Viinamarjasordid: Agiorgitiko (50%) – Mavroudi (50%)

Veini kirjeldus: Täidlane keha, paras happesus ja huvitav aroom. Veini on hoitud 12 kuud tammevaatides, mis annab sellele vanilli- ja puulõhna.

Degusteerimismärkmed: sügavpunane värvus, suurepärane keeruline struktuur. Maitse on täiesti unikaalne muraka lõhna tõttu.

Serveerimistemperatuur: 16-18°C

Toidusoovitus: Grillitud liha, valges või punases kastmes road, juust ja traditsioonilised kreeka toidud

KASTROPOLITIA

Valge kuiv vein. Geograafilise tähisega kaitstud Peloponnesose piirkonna vein.

Viinamarjasordid: Roditis (60%) – Monemvasia (40%)

Veini kirjeldus: Kuna Monemvasia on aromaatne, madala happesusega viinamarjasort, siis . segame me seda teiste sortidega. Roditisele on iseloomulikud sidruni ja teiste tsitrusviljade maitsealatoonid ning hea struktuur. Kahe sordi segu toob kummastki esile parimad omadused.

Degusteerimisjuhend: Helekuldne värv, lillede, õuna, pirni lõhn; pikk selge järelmaitse

Serveerimistemperatuur: 9-11°C

Toidusoovitus: Mereannid, road valges kastmes

Agiorgitiko 2008

Piirkondlik punane kuiv vein Peloponnesoselt.

Viinamarjasort: Agiorgitiko (100%)

Veini kirjeldus: Agiorgitiko on kuulus kõrge alkoholisisalduse, sügava rubiinpunase värvuse, pehmete tanniinide ning mahlase maitse ja suitsuse lõhna poolest. Lühike laagerdusaeg uutes tammevaatides annab veinile karamellise maitse ja diskreetse puuaroomi.

Degusteerimisjuhend: Rubiinpunane värvus; lillede, punase puu, karamelli, suitsuse tamme maitse, pehmed tanniinid, hea tasakaal, luksuslik järelmaitse.

Serveerimistemperatuur: 16-18ºC

Toidusoovitus: Grillitud liha, valges või punases kastmes road, juust

KIDONITSA

Valge kuiv vein. Geograafilise tähisega kaitstud Lakoonia piirkonna vein.

Viinamarjasort: Κidonitsa (100%)

Veini kirjeldus: Kidonitsa on haruldane, vana kohalik sort ja üks legendaarse Malvasia veini komponentidest. Selle peamised omadused on unikaalne puuviljade aroom ja hea happesus. Veini on kuiv, meeldiv ja värskendav.

Degusteerimisjuhend: Erkjas kollakasroheline värv, troopiliste puuviljade ja küdoonia maitse ning lõhn, hea tasakaal, pikk järelmaitse.

Serveerimistemperatuur: 9-11°C

Toidusoovitus: Mereannid, road valges kastmes, valge liha

KASTROPOLITIA RED

Piirkondlik punane kuiv vein Peloponnesoselt.

Viinamarjasort: Agiorgitiko 100%
Alkoholisisaldus: 12,5%
Lenduvad happed: 0,55 g/l äädikhapet
Väävlisisaldus: 100 mg/l
Kokku happesus: 4,35g /l viinhapet
Suhkur: 2,1 g/l
Veini kirjeldus: Rikas keha, hea happesus ja tugev aroom.
Degusteerimisjuhend: Helepunane värv, kirsi, kohvi ja pähkli lõhn; pehmed tanniinid, keskmine tummisus, elegantne järelmaitse.
Serveerimistemperatuur: 16-18°C
Toidusoovitus: Grillitud liha, valges või punases kastmes road, juust

Asproudi

Valge kuiv vein. Geograafilise tähisega kaitstud Peloponnesose piirkonna vein.

Viinamarjasort: Asproudi (100%)

Veini kirjeldus: ASPROUDI on väga vana aromaatne sort ja üks legendaarse Malvasia komponentidest. Me kasvatame viinamarja Velies’e nõlvadel. Asproudi sordil on valkjaskollane värv, lillelõhn, tasakaalukas maitse.

Degusteerimisjuhend: Ere valkjaskollane värv, pirni, aprikoosi, tsitruseliste lõhn; suurepärane tasakaal, karge järelmaitse.

Toidusoovitus: Mereannid, road valges kastmes, valge liha, salatid.

Serveerimistemperatuur: 9-11°C

Asyrtiko

Valge kuiv vein. Kaitstud geograafiline indikatsioon Lakoonia.

Viinamarjasort: Asyrtiko (100%)

Veini kirjeldus: ASYRTIKO on üks parimadest sortidest. Me kasvatame viinamarja Velies’e nõlvadel. Asyrtiko’t iseloomustavad värskendav intensiivne puuviljane aroom, samuti rikas, mahlakas ja tasakaalukas maitse ja meeldiv happesus.

Degusteerimisjuhendis: Elav kollakasroheline värv, värskede puuviljade aroom, meeldivad toonid tsitruseliste värske ja üsna pikk järelmaitse.

Parimini sobib: Mereannetega, grillitude kalaga, suitsutatude ja vinnutatude lihaga.
Serveerimistemperatuur: 9-11 οC

Akra Morea

Kaitstud geograafiline indikatsioon Peloponnesos. Valge kuiv vein.

Viinamarjasortid: Roditis (50%) – Moschofilero (50%)
Vein kirjeldus: Moschofilero on sort tugeva aroomiga. Roditis omab sidruni ja tsitrusviljade maitsealatoonid ja seda iseloomustab hea struktuur. Nende segu võtab nendest kahtest parimaid omadusi Degusteerimisjuhendis: Helerohekas-kuldne värv, lillede-, õuna- ja pirnilõhn, kogu keha, intensiivne teravus ja pikk järelmaitse.
Serveerimistemperatuur: 9-11 ° C
Parimini sobib: Mereannetega, valgekastmeroogadega, juustuga

Akra Morea Red

Regional Red kuiv vein Peloponnesos

Viinamarjasort: Agiorgitiko 100%
Veini kirjeldus: Rikas keha, hea happesus ja tugev metsapuu aroom.
Degusteerimisjuhendis: Elav värv, kirsi-, pähklidelõhn, keskmine keha, elegantne järelmaitse.
Serveerimistemperatuur: 16-18 oC
Parimini sobib: Grillitude lihaga, punasekastmeroogadega, juustuga