Juustud

Kvaliteetsed juustud Kreekast

LADOTYRI MYTILINIS, P.D.O OLIiViÕLIS

Ladotyri Mytilinis on unikaalne juust kaitstud päritolunimetusega (KPN), mida valmistatakse ainult Lesbose saarel. See on sealsetest juustudest kõige kuulsam.

„Ladotyri“ nimelist juustu toodeti juba muinasajal. Külmikute-eelsel ajal kasutati juustu säilitamiseks traditsioonilist oliiviõliga savinõud, mida kutsuti Sfdelia Mytilinis. Seal muutus juust küpsemaks ning omandas oma vürtsika maitse ja aroomi. Soovides vastu tulla klientidele, kes hindavad traditsioonilisi maitseid ning kõrgekvaliteedilisi piimatooteid, oleme me esivanemate retsepte järgides loonud juustusordi Ladotyri Mytilinis.

Oliiviõlis säilivad Ladotyri Mytilinis’e vürtsikas maitse ja aroom muutumatuna. Oma innovaatilisel moel on Lesvos Dairy suutnud tuua selle ainulaadse toote maitse meie toidulauale.

Graviera

Kõva, kuldse koorikuga juust. Kergelt magusa maitsega. Juustule on iseloomulik auguline tekstuur ja heina meenutav värvus. Toodetud peamiselt lambapiimast ja laagerdunud vähemalt kolm kuud enne pakendamist.

Kefalotyri

Sellel traditsioonilisel kõval juustul on Kreeka köögis kindel koht. Juustu keret iseloomustab valgest kollaseni vahelduv värv, kõva koorik ja tugev vürtsikas maitse. Juust on valmistatud lamba- ja kitsepiimast ja laagerdunud vähemalt kolm kuud enne pakendamist.

Feta Juust P.D.O.

Seda ainult lamba- ja kitsepiimast valmistatud pehmet juustu on säilitatud soolvees. Juust on enne pakendamist laagerdunud vähemalt kaks kuud. Fetat iseloomustab rikas, hõrk lõhn ja meeldiv hapukas maitse. Alates 1994. aastast on Fetat kui kaitstud päritolunimetusega juustu toodetud ainult Kreeka loetud piirkondades.

Kasseri P.D.O.

Poolkõva juust, sitke tekstuuri ja helekollase värviga. Juust on valmistatud ainult lamba-ja kitsepiimast; tal on unikaalne maitse ja rikkalik aroom. See juust on laagerdunud vähemalt kolm kuud enne pakendamist. Lesvose saar on üks kolmest Kreeka piirkonnast, kus Kasseri P.D.O. tootmine on lubatud.