Retseptid

Toidud meie kvaliteetsetest toodetest

Tzatziki

Tzatziki (τζατζίκι) on Kreeka kaste, mida serveeritakse dipikastmena grillitud lihade kõrvale. Tzatziki on gyro ja souvlaki peamine koostisosa. Tzatziki koostisosad: lamba- või kitsepiimast kurnatud jogurt, riivitud kurk, küüslauk, sool, oliiviõli ja mõnikord ka till.

Hummus

Koostisosad:

2 purki kikerherneid (neto 480 g)
Tomatipastat 2 sl
Tahini 2 sl
Päikesekuivatomatit 6-8 tk
Basiilik
2 küünt küüslauku
Paprika pulber
Cayenne’i pipar
Sidruni pipar
½ sl sidruni mahla
Soola
Oliiviõli 2 sl
½ tl vürtsiköömnet

Valmistamine:

Kikerherned, veidi vett või köögiviljaleent sega köögikombainis või blenderis.
Lisa teised koostisosad ja sega blenderis.
Kui hummus on liiga paks, siis sega juurde veidi vett või oliiviõli. Õige hummus peaks olema kreemjas, ent mitte vedel.
Serveeri röstitud pita või teise saiaga.

Praetud juust ‘Saganaki’

Saganaki valmistamiseks kasutatakse kõva juustusorti Graviera või Kefalotyri.

Koostis:

  • 250 g kõvemat juustu – Kefalotyri, Graviera, Kasseri
  • Oliiviõli
  • 1 sl jahu
  • 0,5 sidrunit
  • purustatud musta pipart

Valmistamine: Lõika juust 1 cm viiludeks või umbes 1,5-2 cm kuubikuteks, kasta vette, veereta jahus. Kuumuta praepannil õli, lisa juustuviilud. Prae oliiviõlis kuldseks.  Pigista juustule sidrunimahla, maitsesta pipraga ning serveeri värske nisuleivaga.

Valmistamisele kuluv aeg: 5 minutit